«

»

jún 05 2013

Bejegyzés nyomtatása

„Az én Szentgyörgyöm” – fotópályázat beszámoló

Elmúlt egy év, lezárult a Helytörténeti Kör első produkciója, a fotópályázat.

Egy éve tavasszal azt szerettük volna, ha sok szép kép készül Szentgyörgyről. Azt reméltük, hogy sokan megmutatják majd szeretett falunk szépségeit. Szerettünk volna bepillantani egy-egy család ünnepeibe, vagy barátok mellé is szívesen álltunk volna, vagy épp segítettünk volna szalmát bálázni, vagy hagymát pucolni. Persze mindezeket a fényképek nézegetésével tettük volna.

Amikor a pályázat első fordulója októberben lezárult, az amatőr fotósok emberek helyett csodaszép természeti képeket küldtek a Zagyváról, Vadasról, a gödrökről, a halastóról. Eddig sem volt kétséges, hogy falunk emblematikus épületei a templom és a vízimalom, de mindenki megtekintheti az összes fotót a http://helytortenet1.jaszalsoszentgyorgy.com/photogallery.php?album_id=39 címen, és a Jászalsószentgyörgyi Helytörténeti Kör facebook oldalán.

Az első forduló képeiből kiválogattuk a Jászalsószentgyörgyi Krónika 2013-as naptármellékletének képeit, majd vártuk a tavaszi forduló végét, hogy lássunk szép téli havas képeket is.

A pályázatra közel 140 kép érkezett 11 alkotótól. A Helytörténeti Kör tagjai, Polgármester Úr, Kardos Tamás szolnoki fotóművész mellett az internetes szavazók voltak a zsűri. A legjobb fotósokat ajándékoztuk, így kapott díjat Bathó Zoltán, Bugyi László és Hegedűs Gábor. Gratulálunk! Érdekes, hogy az alkotók közül csak hárman élnek ma is Szentgyörgyön, mert a legtöbbjük elszármazott, de a feleség, vagy a munka révén kötődik a faluhoz. A díjazottakon kívül Foglerné Kertész Erzsébet, Tőzsér Kitti, Varga Andrea, Vajda Csilla, Gondos Márk, Kecskés Tamás, Kalmár Gábor és Koroknay Róbert küldte még el képeit a pályázatra. Köszönjük a sok szép képet!

A fotópályázat legtöbb szavazatot kapott képeit kiállítottuk a Faluházban, melyeket a nyár folyamán meg lehet tekinteni, majd a kiállítás után a Községháza házasságkötő termét fogják díszíteni. Távoli célunk egy képeskönyv megjelentetése.

Marton Rita

1

fotó: Bathó Zoltán

5

fotó: Kecskés Tamás

4

fotó: Hegedűs Gábor

3

fotó: Bugyi László

2

fotó: Koroknay Róbert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0201

 

 

 

 

 

 

 

 

08

 

 

03

04 05 06 07

Az adott cikk linkje: http://helytortenet.jaszalsoszentgyorgy.com/blog/2013/06/05/az-en-szentgyorgyom-fotopalyazat-beszamolo/