«

»

jul 30 2013

Bejegyzés nyomtatása

Jászberényben volt a XIX. Jász Világtalálkozó

Körbeért a Jász Világtalálkozók sora. Már minden, jászságban lévő település tartott találkozót s most újra Jászberény volt a vendéglátó június 21-23-ig. Hatalmas rendezvényt készített a jász főváros, sok újdonsággal. Természetesen a hagyományos ceremóniákat is megtartották, így lett újra Jászkapitányunk. Ismét Bolla Jánost jelölték és választották meg, mert az elmúlt évben nagyon sokat tett a jász identitás fennmaradásáért, s ezzel rátermettségét bizonyította. Ezen az ünnepségen most is részt vett falunk képviselőjeként az 1999-ben megválasztott Talált József emeritus jászkapitány és felesége. A műsorban fellépett a Rozmaring Asszonykórus.

Ebben az évben az egyik különlegességet a Jászsági piac megszervezése jelentette.

A szervezők szándéka szerint minden falu bemutathatta a legjellemzőbb termékét, szolgáltatását, amit ott a piacon árulhatott is. Vagy kínálhatott. Vagy csak bemutatott.

Mi mind a három módszert alkalmaztuk, s szerintünk így volt a legsikeresebb.

Akiket megkértünk, hogy képviselje településünket, mindenki nagy szeretettel, szívesen adta áruját, termékét!

A Friss kenyér Bt. – Tóth Imre cége a felvégben – a Világtalálkozó leggazdagabb péksütemény és kenyér kínálatát mutatta be. Csodájára jártak az állatfigurákra emlékeztető kalácsaiknak, a különleges ízesítésű pogácsáiknak. Kínáltuk a termékeiket, de többen szeretnék a minden napi kenyerüket is tőlük venni, s biztos, hogy a jászberényi piacnál lévő boltjuknak mostantól nagyobb lesz a forgalma.

2 3 12 13

A kenyérfélékhez kolbászt, szalonnát, töpörtőt kínáltunk Holló Csaba hentes jóvoltából, aki a nap végére több megrendelést is kapott.

11 5

A sós ételek után, vagy helyett Zsigri Lászlóné pörkölt tortájával kedveskedtünk a Világtalálkozó résztvevőinek. Meg is hálálták, mert a másnapi Jászsági pörkölt torta készítők találkozóján, a versenyen Marika ezüstérmet nyert a Lehel kürtjét ábrázoló tortájával. És a hegedűvel. És a páros galambbal.

7 10

 

 

Még Tóth László mézei is színesítették falunk kínálatát.

Az ételeken kívül még két asztalos céggel büszkélkedtünk a Jászsági piacon. Igaz, hogy mindkettő cégnek idegen hangzású a neve, de a tulajdonosok tősgyökeres szentgyörgyiek, s a bútorokat is itt készítik. Persze, hogy büszkék vagyunk rájuk is!

Nagy Sándor cége a Kinder Möbel gyermekbútorokat gyárt, ami a nevéből is látszik, hogy főleg Németországba. Ha azonban itthonról érkezik megrendelés, teljesítik azt is. Fogyott is a névkártyájából! Mi egy etetőszéket mutattunk be, ami szétszerelhető külön asztallá és székké.

169

A legnagyobb kiállított tárgyunk egy gyönyörűséges parasztablak volt. Vígh Miklós BajorFa nevű cége készíti, természetesen már modern technológiás üveggel, és míves kidolgozással. És, ez iránt is volt érdeklődés!

 

A személyiségükkel a kínálásban, árusításban fantasztikus hangulatot teremtett két elszármazott szentgyörgyi. Simon Zsuzsanna és Kis Ákos munkáját köszönjük!

Remélem, hogy a mi munkánk is látszott, mert Simon Károllyal nagyon sokat dolgoztunk a sikerért!

17 15 14 8 6 4 1

Marton Rita

 

U.i. Ja! És beírtuk a nevünket a Jászok Nagykönyvébe, amit jövőre Jászapátin fognak folytatni, a XX. Jász Világtalálkozón.

 

 

Fresh Bakery Kft.

30/619-02-99

5054 Jászalsószentgyörgy, Fő út 89.

 

Holló Csaba

kistermelő

füstölt áru és húskészítmények

20/365-97-14

5054 Jászalsószentgyörgy, István út 13.

 

Kinder Möbel

Gyermekbútorok gyártása és forgalmazása

57/456-054, 20/330-8389

5054 Jászalsószentgyörgy, Széchenyi út 16/b.

www.kindermobel.hu

 

bajorfa

06-57/556-003

5054 Jászalsószentgyörgy, Béke út 29.

Az adott cikk linkje: http://helytortenet.jaszalsoszentgyorgy.com/blog/2013/07/30/jaszberenyben-volt-a-xix-jasz-vilagtalalkozo/